Virknålens äventyr och gärningar

Virkar, stickar och syr för både beställningar och husbehov. Ett och annat recept och husmodertips lär slinka med.

LCHF: Kålpudding

Publicerad 2015-09-29 19:41:36 i Allmänt,

Du behöver:
1,5 kg vitkål
Ca 1 kg köttfärs
2 gula lökar
2 tärningar buljong 
2 dl grädde

Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkålen fint i matberedare eller för hand. Lägg kålen i en stor kastrull, häll på ca 3 dl vatten och låt koka mjuk, ca 15 min.
Hacka löken fint, bryn den i smör tillsammans med köttfärsen och buljongtärningarna. När köttfärsblandningen är genomstekt, häll köttfärsen över kålen och rör om ordentligt.
Häll på grädden över kål-och köttfärs röran och rör om.
Häll över blandningen i en ugnsfast form och grädda i ugnen i ca 30 min.
Servera med lättsockrade lingon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linnea

Dalkulla i exil som numera bor i Skåne, gift med dansk och har två busungar. Trädgårdsmästare med stort intresse för historia, hantverk och matlagning. Är svag för djur, natur och Supernatural. Kallar symaskinen för Älskarinnan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela