Virknålens äventyr och gärningar

Virkar, stickar och syr för både beställningar och husbehov. Ett och annat recept och husmodertips lär slinka med.

Mitt vackra Ängelholm

Publicerad 2015-09-01 17:33:00 i Allmänt,

Även om jag är en inflyttad ängelholmare sen 10 år tillbaka så fullkomligt älskar jag denna stad, där både historia, nytänkande och utsmyckningar får plats.
 
Alla broar tack vare Rönne å får vackra utsmyckningar varje år, där varje bro får en unik uppsättning blommor. Detta är sockerbruksbron med femtunga som dominerade blomma. I bakgrunden ses de äldsta delarna av stadskärnan med Ängelholms kyrka.
 
Senaste bygget i stan, bostadsrättsföreningen Rönne brygga, med lägenheter i miljonklassen. Fint blir det. Jag vill bo i en stad där alla får plats, både fattiga och rika, och med detta bygge är det ett steg på väg. 
 
Med bland de äldsta delarna av staden i förgrunden och Rönne brygga i bakgrunden, möts två vitt skilda världar och bildar en helhet som är så utmärkande för Ängelholm.

Kommentarer

Postat av: Kameratrollet - Fotograf i Skåne

Publicerad 2015-09-03 08:46:14

Bara synd att de äldre husen i stadskärnan är rivna.

Svar: visserligen, men samtidigt ska man komma ihåg att de husen var dåliga av olika anledningar och därav bättre att riva och bygga nytt. Det måste finnas en gräns mellan bevarande och hälsoaspekten att vistas i huset
Linnea

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linnea

Dalkulla i exil som numera bor i Skåne, gift med dansk och har två busungar. Trädgårdsmästare med stort intresse för historia, hantverk och matlagning. Är svag för djur, natur och Supernatural. Kallar symaskinen för Älskarinnan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela