Virknålens äventyr och gärningar

Virkar, stickar och syr för både beställningar och husbehov. Ett och annat recept och husmodertips lär slinka med.

Stickning förenar!

Publicerad 2015-11-04 22:56:29 i Hantverk, Kultur, virkning,

Nu ikväll var jag på stickcafé som anordnas av Ängelholms hemslöjdgille, en trevlig tillställning i vanlig ordning med stor variation på stickorna. Vi fick även besök av sju kvinnor från en av flyktingförläggningarna här i närheten, det enda vi hade gemensamt var intresset för hantverk i allmänhet och stickning i synnerhet. När den värsta blygseln hade lagt sig så kom alla igång med garn och stickor i högsta hugg, det övades på svenska ord hos dem som syrianska ord hos oss andra, tungan fick sig ett bokstavligt träningspass, samtidigt som olika stick tekniker lärdes ut till alla och envar. Tre timmar sprang iväg, och vi alla lovade att dyka upp nästa gång.

Under tiden på caféet hann jag göra klart den mössa jag påbörjade under den gångna helgen, en virkad baggymössa. Nål nr 7 och garn Molly från Järbo, mönstret från senaste numret av tidningen Kreativ Stickning. 
Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linnea

Dalkulla i exil som numera bor i Skåne, gift med dansk och har två busungar. Trädgårdsmästare med stort intresse för historia, hantverk och matlagning. Är svag för djur, natur och Supernatural. Kallar symaskinen för Älskarinnan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela